torsdag 9 maj 2024

inloggad som

I Love Lund får ny ordförande…

|  
|  ,

Investerarnätverket I Love Lund byter styrelseordförande och förstärker organisationen för att bli redo för börsen. Sven Johansson ersätts av Anders Dahlin, som bland annat varit delägare i och vd för Internatural med varumärket Kung Markatta.

– Sven är lite äldre och vi känner att i nästa expansionsfas krävs det mer arbete när vi ska bli börsfähiga och öka både investeringstakten och hur mycket kapital vi tar in. Då är Anders mest lämpad att ta över. Han har lång erfarenhet från I Love Lund, är van vid att agera både som affärsängel och industrialist med erfarenhet av att sitta i börsstyrelser, säger I Love Lunds vd Björn Englund till Rapidus.

Under sina fyra år som aktiv investerare har I Love Lund tagit in 40 miljoner kronor. Som Rapidus tidigare rapporterat är målet att göra sig redo för börsen och sedan låta årsmötet avgöra frågan.

– Planen ligger fast, att göra oss kvalitetsmässigt redo för en börsintroduktion om ett år – om det är vad årsmötet önskar. Jag tror att vi finns på någon marknadsplats inom 12 till 18 månader. Skälet är att vi vill komma ut och göra oss tillgängliga för bredare grupper som vill investera i Lunds näringsliv, säger Björn Englund.

Som ett led i detta har organisationen förstärkts med tre personer. Joakim Falkäng, en av de tidigaste investerarna, blir I Love Lunds representant i Stockholm. Dara Maghdid, doktor i matematik på Lunds universitet, blir ansvarig för portföljvärdering och finansanalytikern Erik Arnell ska analysera investeringsidéer.

Niclas Lindstrand

Investerarnätverket I Love Lund byter styrelseordförande och förstärker organisationen för att bli redo för börsen. Sven Johansson ersätts av Anders […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.