måndag 29 april 2024

inloggad som

…och Pia Kinhult blir ny styrelseordförande

|  
|  ,

Brillianzes bolagsstämma valde Pia Kinhult till ny styrelseordförande i förra veckan. Hon har tidigare bland annat varit Region Skånes politiska ordförande (M).

– Det är jätteroligt att komma in i bolaget när genombrottet sker. Första ordern är den svåraste, men nu tror jag det kommer att gå mycket lättare när man kan visa upp kommersiella produkter, det får folk att lättare förstå. Det är en lysande produkt som ökar säkerheten. Dagens rollatorer är farliga, de rullar iväg när personerna sätter sig på dem, säger Pia Kinhult.

Hon arbetar även vid ESS i Lund som ansvarig för värdlandsrelationer och är vice ordförande för Öresundsinstittutet. Pia Kinhult uppger att hon kommer att bidra med sin erfarenhet från arbetet med Sveriges regioner och kommuner, samt med sitt kontaktnät från uppdragen hos bland annat Region Skåne och ESS.

Brillianzes vd Patrik Zander tror att detta kommer att hjälpa till att skapa mer intresse kring bolaget. Både att bolaget fått sin första order och har attraherat Pia Kinhult till ordförandeposten tror han minskar riskerna för framtida investerare i bolaget.

– Jag är väldigt stolt och glad över att Pia Kinhult tackat ja till uppdraget.

Elisabet Ottosson

Brillianzes bolagsstämma valde Pia Kinhult till ny styrelseordförande i förra veckan. Hon har tidigare bland annat varit Region Skånes politiska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.