lördag 4 maj 2024

inloggad som

Brillianze får sin första kund…

|  
|  

Medeonbolaget Brillianze har fått sin första order, som omfattar 500 fallskydd till rollatorer. Skydden ska levereras till Mobilex, en dansk rollatortillverkare som därmed kommer att kunna lansera världens första rollator med fallskydd på mässan för hjälpmedelsteknik Rehacare i Düsseldorf i oktober.

– Vi är väldigt glada för ordern, det känns som att detta kan bli ett väldigt bra samarbete. Mobilex har den högsta kvaliteten på rollatorer som vi sett. Fallskydden kommer att säljas som ett tillbehör till rollatorerna. Mobilex har även beställt 16 rollatorer som är kompletta med vårt fallskydd, säger Patrik Zander, vd för Brillianze.

Brillianze lanserade nyligen sitt fallskydd, RolloGuard, som automatiskt stannar rollatorn efter några få centimeter när den detekterat en farlig hastighetsökning. Det finns enligt bolaget inget liknande i dag på marknaden. Brillianze tillverkar fallskyddet och fälgen, där bromsen placeras, och rollatortillverkaren kompletterar med egna däck.

Enligt Patrik Zander diskuterar de möjliga affärer med två av världens största rollatortillverkare, Invacare och Sunrice Medical. Han säger att bolaget ännu inte kan producera stora volymer, men att de planerar att investera i verktyg för volymtillverkning när de får nästa order.

– Nu går vi verkligen in i en ny fas, med fokus nästan bara på sälj och marknadsföring, säger han.

Elisabet Ottosson

Medeonbolaget Brillianze har fått sin första order, som omfattar 500 fallskydd till rollatorer. Skydden ska levereras till Mobilex, en dansk […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.