onsdag 6 december 2023

inloggad som

Växande Paradox flyttar till Devhub

Paradox Interactive växer i Malmö och flyttar in till Devhubs lokaler på Gustav Adolf torg. Spelbolaget, vars Malmökontor numera heter Paradox Thalassic, befinner sig i en stor expansionsprocess med både nyrekryteringar och utvecklande av strategispel.

Tidigare huserade Paradox i lokaler på Stortorget i Malmö, dessa har de nu växt ur och flyttar istället in på Devhub som är ett co-working space för spelutvecklare. Där erbjuds hyresgästerna en känsla av samhörighet och ett sammanhang med folk som arbetar i samma bransch.

– Det sociala klistret är det som lockar med Devhub. Det är en social mötesplats där vi kan lära av varandra och andra spelutvecklare som befinner sig under samma tak. Lokalerna är helt fantastiska och det gör att det känns lite extra kul för medarbetarna att komma tillbaka till kontoret efter att ha jobbat hemifrån så länge, säger Lars Håhus, studiochef på Paradox Thalassic.

Företaget har växt snabbt den senaste tiden och Paradox har gått från att vara tio anställda i Malmö till dagslägets antal på tjugo personer. Planen är att växa ytterligare, till totalt 25 anställda på drygt ett år. Lars Håhus berättar att pandemin har varit en stor utmaning, då rekryteringarna för första gången skett helt virtuellt.

– Det är första gången vi rekryterar helt utan fysiska möten, vilket har varit en utmaning, men det har funkat bättre än väntat. Det kan bli aktuellt att ta in mer folk i framtiden, men just nu känns tjugofem personer som en bra siffra för det vi har planerat.

Paradox myntade spelgenren “Grand strategy games” 2007, en typ av strategispel som bygger på avancerad simulering på en karta där spelaren kan ta en aktiv roll var som helst i världen och kan påverka historiens utgång. Traditionellt har Paradox endast haft utveckling av strategispel i Stockholm.

– Nu breddar vi oss och satsar på att etablera den typen av spetskompetens även här i Malmö med Paradox Thalassic genom att utveckla innehåll till spelet Crusader Kings 3. Paradox Thalassic blir Skåneregionens enda spelstudio med fokus på strategispel för pc, säger Lars Håhus.

Julia Eriksson

Paradox Interactive växer i Malmö och flyttar in till Devhubs lokaler på Gustav Adolf torg. Spelbolaget, vars Malmökontor numera heter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad