lördag 20 april 2024

inloggad som

Innovationsbolag får patent för snarkkrage

Lundabolaget SleepTight har fått EU-patent för sin snarkreducerande uppfinning: En krage som ska se till att hakan inte faller ned under sömnen och orsakar snarkningar. Företaget kallar den för snarkkragen och nu siktar de på en snabb expansion.

– Vi är jätteglada för att vi har fått ett patent. Det är ju unikt, de flesta av den här typen av produkter får inte patent. Men detta är en unik lösning vi har, säger Christer Wallin, medgrundare till SleepTight.

Uppfinnaren bakom är hans fru, Marianne Wallin, som för redan nästan tio år sedan stördes av sin mans snarkningar och började fundera på en lösning.

– Sedan gjorde vi olika tester på hur en sådan kan fungera, det föll väl ut och vi fick igång processen att utforma den industriellt. Vi började jobba med Join på Ideon som gjorde utformningen, säger Christer Wallin.

I väntan på patentet har SleepTight via e-handel redan sålt cirka 700 stycken exemplar av produkten, som tillverkas i Eslöv och Ljungby. Då 20 procent av alla svenskar lider av sina snarkningar, för att inte tala om eventuella partners, så tror ledningen att det finns potential att växa.

– Nästa steg är att öka försäljningen och ta marknadsandelar, vi vill expandera och det snabbt. Vi tror på produkten och har fått väldigt bra respons från de som använder den, säger vd Lars Henningsson.

Delägare i bolaget är Lars Henningsson tillsammans med grundarna Wallin Development och Cederberg AB samt I Love Lund.

Mette Carlbom

Lundabolaget SleepTight har fått EU-patent för sin snarkreducerande uppfinning: En krage som ska se till att hakan inte faller ned […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.