onsdag 6 december 2023

inloggad som

GPX Medical får genombrottsorder

|  
|  

Lundabolaget och Gasporox-avknoppningen GPX Medical har landat sin första kund i University College Cork (UCC) på Irland. Institutionen köper ett NEOLA-system för kontinuerlig övervakning av neonatala barns lungor i syfte att genomföra en studie på 200 nyfödda barn. 

– Det är ett jättestort genombrott för oss. Dels är det vår första försäljning någonsin, dels är det otroligt värdefullt för oss att få delta i en så stor klinisk studie som leds UCC och Professor Eugene Dempsey, en av Europas mest framstående neonataloger. Vi får tillgång till datan som systemet genererar vilket är ovärdeligt så tidigt i processen, säger Hanna Sjöström, vd på GPX Medical. 

Värdet på affären är till en början 60.000 euro men det kan bli något mer om studien kräver mycket service av systemet. GPX Medical har dock ännu inte fått CE-märkning för sin teknik. 

– Vårt mål för det kommersiella CE-märkta systemet är fortfarande 2023. Det vi sålt nu är ett icke-kommersiellt system och det är nog ganska ovanligt, vi har genomgått en två år lång process för att bli godkända till deras kliniska studie. Att vi kunnat göra det och att UCC legat på för att få till godkännandet är ett tecken på det enorma intresse som vi får från neonataloger, säger Hanna Sjöström. 

Emiliano Strauss

Lundabolaget och Gasporox-avknoppningen GPX Medical har landat sin första kund i University College Cork (UCC) på Irland. Institutionen köper ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad