tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Snabbväxande Malmöbolag tar in 36 miljoner

|  
|  

Deeptechbolaget Corebon i Malmö tar in 36 miljoner kronor i en investeringsrunda när bolagets teknik nu går in i nästa fas. I och med en ny, än så länge hemlig, storkund sker överlämning från utvecklingsfasen till att gå i produktion.

– Vi håller på med en ny kund och det kommer att kräva en del kapital. När vi offentliggör den nya affären så kommer det att bli tydligt vad det handlar om, säger Jan-Olof Ljungh, styrelseordförande för Corebon, till Rapidus.

Nyemissonen består av dels en riktad emission där delägaren Scania Growth Capital går in med sex miljoner kronor och ökar sin ägarandel, dels av en nyemission på 30 miljoner där också Scania Growth Capital deltar tillsammans med två av de andra stora aktieägarna.

Corebon har utvecklat en teknik baserad på induktionsuppvärmning som minskar energi, koldioxid och ska sänka kostnaderna i hela kolfiberns värdekedja. Bland annat har företaget ett samarbete med Lundabolaget Cognibotics. 2019 växte bolaget med över 6.000 procent men covid gjorde att bolaget tappade takten under 2020.

– Generellt sett kan man säga att vi drabbades av pandemin förra året, så en del affärer som vi hoppats stänga under fjolåret blev uppskjutna tills nu, säger Jan-Olof Ljungh.

Utöver det har det även skett en rotation i styrelsen. Tidigare vd:n och medgrundaren Tobias Björnhov lämnade nyligen bolaget av personliga skäl. In som ny vd klev Erik Ringdahl, som även är vd i Corebons dotterbolag Corebon Production.

Mette Carlbom

Deeptechbolaget Corebon i Malmö tar in 36 miljoner kronor i en investeringsrunda när bolagets teknik nu går in i nästa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad