söndag 28 april 2024

inloggad som

Öresundsuniversitet i nytt startup-samarbete

Lunds universitets studentinkubator VentureLab bjuder in till en tredje upplaga av Elevate Program som syftar till att hjälpa uppstartsbolag att bli investeringsklara. Programmet körs inom ramen för det EU-finansierade projektet Nordic Entrepreneurship Hubs (NEH) som är ett samarbete mellan fyra universitet i Öresundsregionen.

– Programmet riktar sig till bolag som har kommit förbi idéstadiet och är redo att ta nästa steg. Tanken är att deltagarna ska börja jobba heltid med sitt företag, säger Johannes Ramberg, affärsutvecklare på VentureLab och programansvarig för Elevate Program.

Programmet består av workshops en gång i veckan där deltagarna får utveckla sina affärsmodeller, knyta kontakter och presentera sina idéer för externa gäster. Mbegu Solar, Skosh, Allight Systems, Recilio och Kitchenswaps är några av bolagen som har deltagit i programmet som hölls för första gången hösten 2020.

– Vårens program har varit helt digitalt, men i höst planerar vi att hålla fysiska workshops. Fördelen med digitala möten har varit att deltagare från Amsterdam och Stockholm har kunnat vara, samtidigt som en del interaktiva moment försvinner, säger Johannes Ramberg.

I NEH-samarbetet ingår Lunds universitet, Danmark tekniska universitet, Københavns Erhvervsakademi och Copenhagen Business Academy.

Sara Nkwe Assarsson

Lunds universitets studentinkubator VentureLab bjuder in till en tredje upplaga av Elevate Program som syftar till att hjälpa uppstartsbolag att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.