onsdag 6 december 2023

inloggad som

Ideon i förändring när vd:n lämnar över

|  
|  

Ideon Science Park ägarförhållanden ska renodlas och omformas. Detta för att bolaget ska bli en koncern med större muskler och ett tydligare syfte. Det berättar Mia Rolf, som nu lämnar rollen som vd på Ideon Science Park.

– Sedan jag kom in har vi jobbat med hur framtidens Ideon ska se ut. Både dess roll i Skåne och Sverige. Det är ett långsiktigt arbete, resan dit har tagit tid och vi är inte 100 procent i mål, men tillräckligt långt på väg, säger Mia Rolf till Rapidus.

Mia Rolf går nu vidare och blir marknads- och kommunikationschef på Wihlborgs Fastigheter. Hon kom in som vd för Ideon Science Park i början av 2016.

– Fem och ett halvt år är en lagom insats. Innovationsvärlden i Skåne är rätt utmanande och det finns flera frågetecken kvar. Men det roligaste som har hänt under den här tiden är att vi fått in regionen i styrelsen. Men jag tycker fortfarande, efter 38 år, att att Ideons roll är otydlig och många runt omkring säger samma sak, säger hon.

Ideon består av tre bolag, som hjälper uppstarts- tillväxts- och storbolag, med Lunds kommun som delägare i två av dem. Tanken är nu att de även ska gå in i det tredje bolaget. Men först ska ärendet gå den politiska gången, vilket kan ta uppemot ett år.

– Bolagen ägs lite olika och det ska rensas upp. Alla beslut har tagits i styrelsen, nu pågår diskussioner med Lunds kommun om att gå in som ägare i Ideon AB.

Mia Rolf blir dock kvar med en fot som adjungerad i styrelsen, för att hjälpa den i slutfasen av omstruktureringen.

– Jag tycker det är roligt att se att de rykten som gick när jag började 2016 var att “på Ideon sitter bara trötta gamla bolag med röda siffror som aldrig kommer till marknaden”. Ryktet är bättre nu, många tittar på bolagen och flera av dem går med tillväxt, säger hon.

Mette Carlbom

Ideon Science Park ägarförhållanden ska renodlas och omformas. Detta för att bolaget ska bli en koncern med större muskler och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad