fredag 26 april 2024

inloggad som

Skånsk profil tillbaka i Axis

|  
|  

Malmöitiske näringslivsprofilen Bert Nordberg blir Axis Communications nya ordförande och efterträder därmed Björn Riese som lämnar styrelsen. Bert Nordberg är bland annat ordförande för danska vindkraftsjätten Vestas och ledamot i Saabs styrelse. 2015 blev han invald som ledamot i styrelsen för Axis.

– Canon kontaktade mig om att komma tillbaka som ordförande för Axis, de tycker att bolaget utvecklas bäst som fristående bolag. Jag tackade ja eftersom jag vill fortsätta med tillväxtfokus och tror på säkerhetssegmentet, skriver Bert Nordberg i en kommentar till Rapidus.

Han säger att han vill sätta sig in mer i bolaget, strategin och vad som hänt sedan hans tidigare vända i styrelsen innan han uttalar sig om framtidsplanerna. Men han hade inte accepterat om det inte såg lovande ut, inte minst för Lund.

– Tillväxt är målet. Lund är hett och ingenjörsbristen märks, så det gäller att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Bert Nordberg.

Emiliano Strauss

Malmöitiske näringslivsprofilen Bert Nordberg blir Axis Communications nya ordförande och efterträder därmed Björn Riese som lämnar styrelsen. Bert Nordberg är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.