söndag 25 februari 2024

inloggad som

Skånsk profil tillbaka i Axis

|  
|  

Malmöitiske näringslivsprofilen Bert Nordberg blir Axis Communications nya ordförande och efterträder därmed Björn Riese som lämnar styrelsen. Bert Nordberg är bland annat ordförande för danska vindkraftsjätten Vestas och ledamot i Saabs styrelse. 2015 blev han invald som ledamot i styrelsen för Axis.

– Canon kontaktade mig om att komma tillbaka som ordförande för Axis, de tycker att bolaget utvecklas bäst som fristående bolag. Jag tackade ja eftersom jag vill fortsätta med tillväxtfokus och tror på säkerhetssegmentet, skriver Bert Nordberg i en kommentar till Rapidus.

Han säger att han vill sätta sig in mer i bolaget, strategin och vad som hänt sedan hans tidigare vända i styrelsen innan han uttalar sig om framtidsplanerna. Men han hade inte accepterat om det inte såg lovande ut, inte minst för Lund.

– Tillväxt är målet. Lund är hett och ingenjörsbristen märks, så det gäller att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Bert Nordberg.

Emiliano Strauss

Malmöitiske näringslivsprofilen Bert Nordberg blir Axis Communications nya ordförande och efterträder därmed Björn Riese som lämnar styrelsen. Bert Nordberg är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.