torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Hon ska sätta Malmö på kartan

Kartin Mårtensson från Malmö Arena har utsetts till ny ordförande för Destinationssamverkan Malmö. Bolaget har med en styrelse sammansatt av representanter från näringslivet och staden, med sikte på att göra Malmö till en av Europas mest besöksvärda destinationer.

Bolaget ägs till 30 procent av Malmö stad och 70 procent av det privata näringslivet inom besöksnäringen.

– Jag har varit engagerad i styrelsearbetet i Destinationssamverkan sedan 2011, så det känns som att jag kan utveckla min tidigare roll i sammanhanget, säger Karin Mårtensson, vd på Malmö Arena.

Medlemmarna är bland annat hotell, mötesanläggningar, restauranger, besöksmål, kulturarrangörer, transportörer, nöjesarrangörer, föreningar och nätverk.

Styrelsearbetet i Destinationssamverkan är ett ideellt uppdrag för både ledamöter och ordförande, men det finns en professionell resurs, Karin Tingstedt, från Malmö stad som driver det dagliga arbetet.

– Vi vill i samverkan med Malmö stad och våra medlemmar i nätverket ytterligare stärka Malmös position som en attraktiv och sprudlande stad för evenemang, möten och turism men vi jobbar även med att attrahera nya medlemmar till nätverket, säger Karin Mårtensson.

Att arbeta för en god besöksnäring mitt under rådande pandemi har sina utmaningar och jobbet påverkas på alla plan.

– Såklart är det frustrerande att inte veta när besöksnäringen kan starta upp igen, men det gäller att göra det bästa av situationen och fokusera på det vi kan påverka istället. Det viktigaste just nu är att vi håller ihop och lyfter fram alla Malmös befintliga och nya besöksanledningar. Det kommer en framtid och då ska vi i Malmös besöksnäring stå rustade på bästa sätt, säger Karin Mårtensson.

Julia Eriksson

Kartin Mårtensson från Malmö Arena har utsetts till ny ordförande för Destinationssamverkan Malmö. Bolaget har med en styrelse sammansatt av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.