onsdag 8 maj 2024

inloggad som

200 miljoner ska få Ascelia att tredubbla antalet anställda

|  
|  

Det noterade Malmöbaserade bioteknikbolaget Ascelia Pharma har tagit in 200 miljoner kronor i en ny investeringsrunda. I samband med det växer organisationen kraftigt, i slutet av 2022 räknar de med att ha tredubblat antalet anställda.

– Vi växer jättesnabbt, nu är vi 15 heltidsanställda och kommer att vara 20 när vi går på semester, säger Magnus Corfitzen vd för Ascelia Pharma till Rapidus.

I det amerikanska dotterbolaget ska antalet anställda under de kommande 1,5 åren gå från noll till cirka 20 anställda. Globalt planerar företaget att växa till 60 anställda under samma tid. Det ska ske i samband med lanseringen i USA som planeras till fjärde kvartalet nästa år eller början av 2023. Det handlar om bolagets ena produktkandidat Mangoral där fas 3 nu avslutas.

Mangoral är ett kontrastmedel för magnetkameraundersökningar som ska ges till patienter som både har konstaterade eller misstänkta levermetastaser och nedsatt njurfunktion. Även deras andra kandidat Oncoral, en cellgiftsbehandling som syftar till att förlänga livet för patienter med magcancer, går in i en ny fas.

– Fas 2-studier i Oncoral ska påbörjas i slutet av året och där följer vi patienterna över en längre tid, så vi förväntar oss att få resultaten under 2024, säger Magnus Corfitzen.

I den senaste nyemission återfinns både existerande och nya institutionella investerare.

– Vi var välfinansierade innan och nu är vi ännu mer välfinansierade, så att vi kan investera och bygga upp bolaget.

Mette Carlbom

Det noterade Malmöbaserade bioteknikbolaget Ascelia Pharma har tagit in 200 miljoner kronor i en ny investeringsrunda. I samband med det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.