torsdag 22 februari 2024

inloggad som

200 miljoner ska få Ascelia att tredubbla antalet anställda

|  
|  

Det noterade Malmöbaserade bioteknikbolaget Ascelia Pharma har tagit in 200 miljoner kronor i en ny investeringsrunda. I samband med det växer organisationen kraftigt, i slutet av 2022 räknar de med att ha tredubblat antalet anställda.

– Vi växer jättesnabbt, nu är vi 15 heltidsanställda och kommer att vara 20 när vi går på semester, säger Magnus Corfitzen vd för Ascelia Pharma till Rapidus.

I det amerikanska dotterbolaget ska antalet anställda under de kommande 1,5 åren gå från noll till cirka 20 anställda. Globalt planerar företaget att växa till 60 anställda under samma tid. Det ska ske i samband med lanseringen i USA som planeras till fjärde kvartalet nästa år eller början av 2023. Det handlar om bolagets ena produktkandidat Mangoral där fas 3 nu avslutas.

Mangoral är ett kontrastmedel för magnetkameraundersökningar som ska ges till patienter som både har konstaterade eller misstänkta levermetastaser och nedsatt njurfunktion. Även deras andra kandidat Oncoral, en cellgiftsbehandling som syftar till att förlänga livet för patienter med magcancer, går in i en ny fas.

– Fas 2-studier i Oncoral ska påbörjas i slutet av året och där följer vi patienterna över en längre tid, så vi förväntar oss att få resultaten under 2024, säger Magnus Corfitzen.

I den senaste nyemission återfinns både existerande och nya institutionella investerare.

– Vi var välfinansierade innan och nu är vi ännu mer välfinansierade, så att vi kan investera och bygga upp bolaget.

Mette Carlbom

Det noterade Malmöbaserade bioteknikbolaget Ascelia Pharma har tagit in 200 miljoner kronor i en ny investeringsrunda. I samband med det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött ska bli billigare än ko”

  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.