tisdag 5 december 2023

inloggad som

Duearitys börsintro övertecknad

|  
|  

Malmöföretaget Duearitys börsintroduktion, som stängde i går, blev kraftigt övertecknad. Företaget tar så in 24,9 miljoner kronor och listas på First North. Teckningsgraden blev 228 procent.

– Nu har vi kapital som räcker en bit in i 2023 och ska räcka till slututveckling av vår första produkt och att starta med den andra generationen. Dessutom kan vi lägga en hel del pengar på marknadsföring, som kommer att fokuseras digitalt, och förstås på driftskostnader för bolaget, säger Duearitys vd Fredrik Westman till Rapidus.

Duearity utvecklar hjälpmedel för människor som lider av tinnitus. Den första produkten, Tinearity, bygger på att behandla tinnitus med vitt brus medan den andra, Tinnitus AI, bygger som namnet antyder på en AI-modell för att få mer kontroll över åkomman.

– Vi är i slututvecklingen av den första produkten och räknar med att lämna över filerna för CE-märkning i augusti eller september. Eftersom vi tagit ett antal olika teknologier och satt ihop dem så behöver vi inte jämföra med kliniska studier, så målsättningen är att få CE-märkningen till årsskiftet, säger Fredrik Westman.

Vid lanseringen räknar Duearity med att först sälja direkt till slutkund för att i nästa steg använda olika försäljningskanaler som apotek, kliniker och distributörer.

– Vi har möjlighet att sälja direkt till kund så det fokuserar vi på initialt för att få cashflow i bolaget. Navet blir vår egen e-handelslösning som vi marknadsför digitalt, säger Fredrik Westman.

Första handelsdagen för Duearity på First North är satt till den 11 maj. Företaget bytte i februari namn från Cochlearity.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Duearitys börsintroduktion, som stängde i går, blev kraftigt övertecknad. Företaget tar så in 24,9 miljoner kronor och listas på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.