onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Duearitys börsintro övertecknad

|  
|  

Malmöföretaget Duearitys börsintroduktion, som stängde i går, blev kraftigt övertecknad. Företaget tar så in 24,9 miljoner kronor och listas på First North. Teckningsgraden blev 228 procent.

– Nu har vi kapital som räcker en bit in i 2023 och ska räcka till slututveckling av vår första produkt och att starta med den andra generationen. Dessutom kan vi lägga en hel del pengar på marknadsföring, som kommer att fokuseras digitalt, och förstås på driftskostnader för bolaget, säger Duearitys vd Fredrik Westman till Rapidus.

Duearity utvecklar hjälpmedel för människor som lider av tinnitus. Den första produkten, Tinearity, bygger på att behandla tinnitus med vitt brus medan den andra, Tinnitus AI, bygger som namnet antyder på en AI-modell för att få mer kontroll över åkomman.

– Vi är i slututvecklingen av den första produkten och räknar med att lämna över filerna för CE-märkning i augusti eller september. Eftersom vi tagit ett antal olika teknologier och satt ihop dem så behöver vi inte jämföra med kliniska studier, så målsättningen är att få CE-märkningen till årsskiftet, säger Fredrik Westman.

Vid lanseringen räknar Duearity med att först sälja direkt till slutkund för att i nästa steg använda olika försäljningskanaler som apotek, kliniker och distributörer.

– Vi har möjlighet att sälja direkt till kund så det fokuserar vi på initialt för att få cashflow i bolaget. Navet blir vår egen e-handelslösning som vi marknadsför digitalt, säger Fredrik Westman.

Första handelsdagen för Duearity på First North är satt till den 11 maj. Företaget bytte i februari namn från Cochlearity.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Duearitys börsintroduktion, som stängde i går, blev kraftigt övertecknad. Företaget tar så in 24,9 miljoner kronor och listas på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.