fredag 29 mars 2024

inloggad som

OptiFreeze ömsar skinn

|  , ,
|  

Styrelse på OptiFreeze beslutade förra veckan att föreslå OptiCept Technologies som nytt företagsnamn. Styrelsen beslutade även att påbörja arbetet inför ett listbyte med målsättningen att vara listad på Nasdaq Small Cap inom tolv månader. OptiFreeze är mitt i en fusionsprocess med ArcAroma, ett annat Lundabolag som är listat på Nasdaq First North.

– I samband med det föreslår vi ett nytt namn som symboliserar en ny start och namnet i dag är något missvisande eftersom vi inte fryser utan behandlar färskvaror för att förlänga hållbarheten. OptiCept passar också bättre eftersom ArcAroma använder sig av ordet ”cept” i sina produkter, så det blir ett mer gemensamt klingande namn, säger Ulf Hagman, vd på OptiFreeze till Rapidus.

Bolaget har en patenterad teknik som kan användas för att förlänga hållbarheten, smaken och texturen på grönsaker, frukt och bär, samt förlänger hållbarheten på blommor och växter. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund.

Att byta lista från Nasdaq First North till Small Cap har varit ambitionen sedan förslaget om fusion lades fram.

– Det blir ett naturligt steg att nu starta den processen. Vi vill attrahera institutionella investerare och få ytterligare ett positivt erkännande. Listbytet handlar om att vi växer och det inger mer förtroende internationellt. Vi har våra framtida kunder utomlands och det smäller högre att vara på Nasdaq Small Cap inom tolv månader.

Vad hoppas ni med sammanslagningen?

– Vi vill skapa ett ännu starkare bolag inom plant- och food technology. Vi har många spännande projekt när det kommer till livsmedel, men framförallt när det kommer till både växter och livsmedel, säger Ulf Hagman.

Julia Eriksson

Styrelse på OptiFreeze beslutade förra veckan att föreslå OptiCept Technologies som nytt företagsnamn. Styrelsen beslutade även att påbörja arbetet inför […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]