fredag 23 februari 2024

inloggad som

OptiFreeze ömsar skinn

|  , ,
|  

Styrelse på OptiFreeze beslutade förra veckan att föreslå OptiCept Technologies som nytt företagsnamn. Styrelsen beslutade även att påbörja arbetet inför ett listbyte med målsättningen att vara listad på Nasdaq Small Cap inom tolv månader. OptiFreeze är mitt i en fusionsprocess med ArcAroma, ett annat Lundabolag som är listat på Nasdaq First North.

– I samband med det föreslår vi ett nytt namn som symboliserar en ny start och namnet i dag är något missvisande eftersom vi inte fryser utan behandlar färskvaror för att förlänga hållbarheten. OptiCept passar också bättre eftersom ArcAroma använder sig av ordet ”cept” i sina produkter, så det blir ett mer gemensamt klingande namn, säger Ulf Hagman, vd på OptiFreeze till Rapidus.

Bolaget har en patenterad teknik som kan användas för att förlänga hållbarheten, smaken och texturen på grönsaker, frukt och bär, samt förlänger hållbarheten på blommor och växter. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund.

Att byta lista från Nasdaq First North till Small Cap har varit ambitionen sedan förslaget om fusion lades fram.

– Det blir ett naturligt steg att nu starta den processen. Vi vill attrahera institutionella investerare och få ytterligare ett positivt erkännande. Listbytet handlar om att vi växer och det inger mer förtroende internationellt. Vi har våra framtida kunder utomlands och det smäller högre att vara på Nasdaq Small Cap inom tolv månader.

Vad hoppas ni med sammanslagningen?

– Vi vill skapa ett ännu starkare bolag inom plant- och food technology. Vi har många spännande projekt när det kommer till livsmedel, men framförallt när det kommer till både växter och livsmedel, säger Ulf Hagman.

Julia Eriksson

Styrelse på OptiFreeze beslutade förra veckan att föreslå OptiCept Technologies som nytt företagsnamn. Styrelsen beslutade även att påbörja arbetet inför […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.