torsdag 25 april 2024

inloggad som

Rekordmånga kvinnor i Level Ups nya kull

Drivhuset Malmö och Malmö universitet går samman och har nu för tredje gången dragit igång för-inkubatorn Level Up, där studerande med en affärsidé samlas och utforskar entreprenörskap. Av samtliga sökande har tio affärsidéer valts ut för att delta och programmet körs i tio veckor.

– Level Up möjliggör studentinnovation i Malmö genom att erbjuda en unik chans för de studerande att mötas i en kreativ miljö där de får direkt feedback på sin affärsidé, nätverkar och utvecklar både sin idé och sitt entreprenörskap, säger Katja Fjellström, projektansvarig för Level Up.

Drivhuset kan beskrivas som en studenthub för innovation och idéutveckling. Målet är att förbereda studenterna till att söka till en inkubator eller accelerator. Andelen kvinnliga deltagare är i år på cirka 70 procent, vilket välkomnas av Drivhuset.

– Det är vi väldigt nöjda med eftersom kvinnors entreprenörskap tillsammans med socialt entreprenörskap är våra två fokusområden. När det kommer till affärsidéer har vi inte begränsat oss inom ett område eller bransch eftersom vi sett att det ofta är liknande utmaningar som olika branscher står inför.

Nytt för i år är att deltagarna har en chans söka ekonomiskt stöd via Mau Innovation för att testa sin idé. Programmet är sponsrat av Malmö Stad, Swedbank och Sparbanksstiftelsen Skåne, och är nu inne på sitt tredje år.

– Den största utvecklingen vi kan se är att många utvecklar sitt entreprenörskap på sikt och fortsätter med det i framtiden. Det viktigaste är inte att själva affärsidén ska hålla hela vägen utan att deltagarna ska utvecklas och växa i sitt entreprenörskap, säger Katja Fjellström.

Julia Eriksson

Drivhuset Malmö och Malmö universitet går samman och har nu för tredje gången dragit igång för-inkubatorn Level Up, där studerande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.