torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Saga Diagnostics tar in 50 miljoner

|  
|  

Saga Diagnostics siktar på att få in 50 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda genom investerarnätverket Sciety. Det Lundabaserade bioteknikbolaget vill både expandera sin verksamhet i Europa och etablera sig i USA.

Den senaste nyemissionen är den andra på kort tid, den förra som avslutades i början av april låg på 8,4 miljoner.

– Efter den här nya rundan kommer vi förmodligen att anställa mellan fem och tio personer. Bolaget går riktigt bra och vi vill växa snabbt, säger Lao Saal, vd och medgrundare av Saga Diagnostics till Rapidus.

För etableringen i USA är planen att först samarbeta med ett laboratorium och få de specifika certifieringar som efterfrågas i landet. Saga Diagnostics sysselsätter i nuläget 16 personer och ytterligare en position är öppen.

De har ett flertal större kundprojekt på gång, bland annat ska de bistå Alligator Bioscience i en kommande klinisk studie. Sedan mars ingår bolaget också i en klinisk studie på Institut Curie i Paris där de tillhandahåller digitala analyser som ska användas på drygt 200 patienter med bröstcancer.

– Jag kan inte avslöja namnen, men just nu håller vi även på att skriva kontrakt med tre stycken stora läkemedelsbolag, säger Lao Saal.

Saga Diagnostics har specialiserat sig på att med hög känslighet analysera tumör-DNA i cancerpatienters blodprov. Det gör det möjligt att över tid följa cancerns utvecklingen och på så vis undvika både över- och underbehandling av patienten. Tekniken ger också information som kan underlätta behandlingsbeslut.

– Det finns konkurrens då det är ett hett område. Men vi är unika på så vis att vi har den mest känsliga metoden och att vår affärsmodell tillåter både servicetestning och att sälja kit, säger han.

Mette Carlbom

Saga Diagnostics siktar på att få in 50 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda genom investerarnätverket Sciety. Det Lundabaserade bioteknikbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.