fredag 3 maj 2024

inloggad som

Monterro på förvärvsoffensiv i Öresund

|  
|  

Investeringsbolaget Monterro, som specialiserar sig på B2B-mjukvara, gör en offensiv i Öresund och får in Lime Technologies avgående vd Erik Syrén som ny partner. Han säger till Rapidus att det finns en stor potential för förvärv i Öresund, inte minst i Danmark.

– Det bubblar i teknikbranschen i Öresund och vi kan göra mycket mer här. Jag ska lägga tid på att leta efter både tilläggsförvärv till våra existerande innehav och helt nya. Inte minst i Köpenhamn, Monterro har än så länge inte gjort någon investering i Danmark, säger Erik Syrén.

I dag har Monterro portföljbolag som Hypergene, Matilda Foodtech, Grade, Palette och Outpost24 i Skåne och Blekinge. Erik Syrén köper in sig i investeringsbolaget och räknar med att sitta i styrelsen för flera portföljbolag.

– Vår specialitet är att bli majoritetsägare men behålla entreprenörerna i bolagen så att vi kan hjälpa dem att ta nästa steg. Att gå från 50 miljoner i omsättning till miljarden och internationalisera verksamheten är vår specialitet. Många söker efter kunskaper, inte bara kapital och jag kommer in för att vi vill vara mer aktiva även i Öresund, säger han.

Coronapandemin har påverkat verksamheten för i praktiken alla företag i tekniksektorn, men den har slagit väldigt ojämnt. Vissa har gynnats på kort sikt medan andra drabbats hårt, men Erik Syrén säger att värderingarna för tillväxtbolagen har ökat kraftigt under pandemin.

– Vi ser beteendeförändringar som är varaktiga, pandemin har drivit på digitaliseringen och ökat investeringarna i digitala verktyg. Även teknikbolag som haft det tufft verkar på marknader som gynnas på medellång och lång sikt. Det har kommit in mycket kapital på de digitala marknaderna. Det är en utmaning för oss, konkurrensen om bolagen är rätt tuff, säger han.

Erik Syrén slutar som vd för Lime Technologies den 1 maj och börjar på heltid på Monterro den 1 augusti.

Niclas Lindstrand

Investeringsbolaget Monterro, som specialiserar sig på B2B-mjukvara, gör en offensiv i Öresund och får in Lime Technologies avgående vd Erik […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.