tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Första utländska bolaget i Mist Ventures portfölj

|  
|  

Mistbase-veteranerna Michal Scala och Magnus Midholt går via sitt investeringsbolag Mist Ventures in i Köpenhamnsbaserade Okto. Men i fortsättningen vill de hålla sig till svenska investeringar eftersom länderna har så olika regelverk, uppger Michal Stala till Rapidus.

– Uppstartsbolaget Oktos verksamhet ligger väldigt nära det vi gjorde i Mistbase. Magnus och jag hade tänkt att det skulle vara kul att gå in i branschen igen, kanske med ett eget projekt, så gick vi in i Okto nu när vi mer eller mindre snubblade över möjligheten, säger Michal Stala.

Gamla kraftöverföringsstationer som distribuerar elektricitet har lång livslängd och byts sällan ut. Modernare stationer är bestyckade med sensorer och mikrofoner. De kan skicka data och felmeddelanden för analys av underhållsbehovet. Oktos lösning, ett IoT-system, gör att de gamla stationerna på ett enkelt sätt kan moderniseras för att klara av samma sak.

Ett syndikat av investerare deltog vid Oktos kapitalförstärkning, som kompletterades med lån från danska statliga Vaekstfonden till totalt sju miljoner svenska kronor.

Elisabet Ottosson

Mistbase-veteranerna Michal Scala och Magnus Midholt går via sitt investeringsbolag Mist Ventures in i Köpenhamnsbaserade Okto. Men i fortsättningen vill […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.