tisdag 30 april 2024

inloggad som

Navet lanserar AI-analyser över Öresund

|  
|  

Affärskonsultföretaget Navet, med säte i Helsingborg, lanserar en AI-baserad analysplattform för tillväxtfrågor i Öresundsregionen. Crossborder Insight, som plattformen döpts till, bygger på teknik från det Singapore-baserade företaget Quilt.AI, som Navet tecknat ett exklusivt partnerskap med för den nordiska marknaden.

– De har en väldigt stor erfarenhet av frågorna och vi lärde känna dem för några år sedan. Navets analyssida har i huvudsak tidigare arbetat traditionellt med intervjumetoder och vi kände att AI-tekniken är en kompletterande metodik, säger Navets vd Göran Hellström till Rapidus.

Crossborder Insight bygger på att hämta stora mängder information om vad människor kommunicerar på sociala medier, i forum, sökningar och medier  AI:n tolkar och bedömer sedan deras inställning i olika frågor. Tre projekt har redan genomförts, åt Boverket, Wihlborgs och Handelsbanken, men det första som redovisas offentligt är en undersökning om arbetsmarknaden över sundet.

– Metoden går ut på att vi lyssnar i stället för att ställa frågor. Genom att gå tillbaka till samma gruppering och lyssna igen kan vi skapa ett index som visar hur inställningen förändras. Våra kunder kan använda metoden till att förstå sin marknad, sina konkurrenter och sina målgrupper bättre, säger Göran Hellström.

Undersökningen om arbetsmarknaden ska presenteras på den digitala Bättre Affärer-dagen i Helsingborg den 14 april, då Rapidus är mediepartner.

Niclas Lindstrand

Affärskonsultföretaget Navet, med säte i Helsingborg, lanserar en AI-baserad analysplattform för tillväxtfrågor i Öresundsregionen. Crossborder Insight, som plattformen döpts till, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.