torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Tre frågor till Malin Sjöö…

|  
|  

… forskare och vd för det tidigare Smile-bolaget Speximo, som nu värvas till Smile Incubator och får tjänsten som affärsutvecklare.

Vad innebär den nya tjänsten?

– Jag ska vara en länk mellan akademin och Smile. Vi ska börja jobba mer strategiskt mot akademin. Titeln affärsutvecklare är en helt ny roll för “scouting och outreach” som inte har funnits tidigare. Tanken är att rekrytera in fler bra bolag och eftersom jag har bakgrund både som forskare och entreprenör så passar det bra.

Vad är det första du ska göra på Smile?

– Det första är att sätta mig in hur de jobbar, jag har sett det från företagssidan men inte Smilesidan. Samtidigt ska jag ta kontakter med nu främst Lunds Universitet, men det ska breddas framöver till andra universitet och inkubatorer.

Eftersom du är den enda kvar i Sverige på Speximo. Att du nu går till Smile, betyder det att bolaget lämnar Sverige helt?

– Nej, jag jobbar såklart parallellt och sedan får se vad som händer med Speximo på sikt hos de nya ägarna. Jag har en deltidstjänst på Smile nu och så får vi se om och hur vi växlar upp.

Mette Carlbom

… forskare och vd för det tidigare Smile-bolaget Speximo, som nu värvas till Smile Incubator och får tjänsten som affärsutvecklare. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]