fredag 10 maj 2024

inloggad som

Spermosens påbörjar kliniska studier

|  
|  

Spermosens startar nu sin första kliniska studie i Oslo. Testerna kommer att ligga till grund för den kliniska valideringen av produkten Junio-Checked, som snabbt ska kunna analysera spermakvalitet .

– Det är en liten studie som ska ge bränsle åt en nästa större studie, säger Spermosens grundare Kushagr Punyani till Rapidus.

Bolaget har nu anställt en ekonomichef och även en kvalitetsansvarig som är på väg in. Fyra personer jobbar då inom företaget och ytterligare två ska tillkomma i mitten av 2021, utöver ett 20-tal konsulter som företaget jobbar med runt om i Europa. Den första mars flyttar Spermosens till nya och större lokaler i The Spark i Medicon Village.

– Vi har mer laboratoriepersonal och ingenjörer som kommer in det här året. Vi har vuxit snabbt och vi behöver större plats, hellre förr än senare, säger Kushagr Punyani.

I år kommer deras fokus att ligga på produktutveckling, industridesign och kliniska studier.

– Vi har redan börjat jobbat på regulatoriska processer för kvalitetskontroll och siktar på att ansöka för CE-märkning det här året, säger Kushagr Punyani.

Kushagr Punyani har även en fot med ett flertal andra Lundabolag. Han har varit med och grundat Avsalt, Thyrolytics och Diagonal Pharma.

Mette Carlbom

Spermosens startar nu sin första kliniska studie i Oslo. Testerna kommer att ligga till grund för den kliniska valideringen av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.