tisdag 5 december 2023

inloggad som

Nya delägare till Auricula

|  ,
|  

I Love Lund blir ny delägare i Lundabolaget Auricula i samband med en riktad nyemission. Tillskottet ska finansiera produktutvecklingen av bolagets armband för detektion av förmaksflimmer fram till i höst, säger Auriculas vd Johan Ericsson.

Förmaksflimmer är den vanligaste arytmin i hjärtat och ett allvarligt tillstånd med diffusa symptom, såsom snabb puls och oförklarlig trötthet. Sjukdomen medför stor risk att drabbas av stroke. Flimret uppkommer med ojämna mellanrum vilket gör det är svårt att detektera vid en normalt genomförd EKG-mätning.

Det senaste året har bolaget byggt organisationen och verifierat funktionen av sin armbandsprototyp. Den fångar EKG-signalerna som sedan skickas vidare via mobiltelefon. Bolaget sysselsätter sex personer.

– Jag är mycket nöjd med den nya organisationen. Nu har vi knutit till oss rätt kompetenser, de som behövs för att ha moderatorer inom alla viktiga områden, som regulatoriska och legala frågor, säger Johan Ericsson.

Enligt planeringen ska tester göras i höst på ett antal friska och sjuka personer. Syftet är att få in en mängd data för att kunna vidareutveckla algoritmerna som ska detektera tillståndet.

Produktidén kommer från Pontus Olsson, akutläkare vid Skånes allmänna sjukhus. När läkare misstänker förmaksflimmer är tanken att patienten ska kunna skickas hem med Auriculas armband. Om EKG smidigt kan mätas kontinuerligt under en längre tid är chansen betydligt större att fånga flimret.

Förutom I Love Lund deltog Johan Ericsson och Paul Rehn, båda medgrundare och tillsammans majoritetsägare i Auricula, samt näringslivsveteranen Semmy Rülf i den riktade emissionen, som enligt offentliga handlingar uppgick till en miljon kronor.

Elisabet Ottosson

I Love Lund blir ny delägare i Lundabolaget Auricula i samband med en riktad nyemission. Tillskottet ska finansiera produktutvecklingen av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.