tisdag 23 april 2024

inloggad som

Aegirbios fortsatta uppköpsoffensiv

|  , ,
|  

Aegirbio fortsätter sin uppköpsoffensiv. De förvärvar nu Abreos Bioscience samt fusioneras med LifeAssays. Bakgrunden är att bolaget säger sig vara på randen till ett kommersiellt genombrott.

– Samarbetet mellan LifeAssays och Abreos Bioscience inleddes för tre år sedan och blev grunden för AegirBio. För två år sedan beslutade vi om en joint venture. Ju närmare marknaden vi kommer desto mer ser vi hur kompletterande vi är och bra vi samarbetar, säger Martin Linde, vd för Aegirbio.

Samarbetet innebär att hårdvarutekniken kommer från LifeAssays, den patenterade tekniken “veritoper” från Abreos Bioscience och sälj- och marknadsmusklerna från Aegirbio.

Efter att Aegirbio noterades på First North i somras har de varit på en uppköpsoffensiv. De köpte Lundabolagen Viraspec, som utvecklar ett snabbtest för covid-19, och Thyrolytics, som utvecklar en teknik för att diagnosticera rubbningar i sköldkörteln.

Har ni planer på ytterligare förvärv?

– Ja absolut, vi hoppas att inom en snar framtid kunna presentera nya förvärv. Vår ambition är att bygga ett världsledande multidiagnostikbolag, både genom att bygga upp vår befintliga teknik och titta på andra bolag både i Sverige och utomlands, säger han.

Bolaget är i en aggressiv fas och ska växa både organiskt och genom förvärv. I år är förhoppningen att deras teknik, bland annat snabbtesterna för covid-19, snart ska komma ut på marknaden.

– 2021 är genombrottsåret för oss! säger Martin Linde.

Mette Carlbom

Aegirbio fortsätter sin uppköpsoffensiv. De förvärvar nu Abreos Bioscience samt fusioneras med LifeAssays. Bakgrunden är att bolaget säger sig vara […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad