fredag 3 maj 2024

inloggad som

…vars plåster-startup landat första kunden

|  
|  

Johan Wennerholms andra uppstartsbolag, Gelexcell Competence, har tidvis haft en svår väg. Först kunde de inte hitta en passande förpackning till prototypen och sen stoppade pandemin alla planer. Men nu har fått ut de första färdiga plåstren till en betalande kund.

– Vi hade löst problemet med förpackningarna och gjort en massa marknadsundersökningar med vår färdiga produkt, men covid stoppade alla våra möten med potentiella kunder och återförsäljare. Nu har vi en testkund som fått prototyper men vi väntar ut covid eftersom det är väldigt viktigt med fysisk kontakt när man pitchar en sån här grej, säger Johan Wennerholm, Gelexcells medgrundare och ordförande.

Bolaget har utvecklat ett hydrogelplåster för att behandla olika typer av hudåkommor. Hydrogelen kan berikas med olika aktiva ämnen efter kundens behov. Bolagets första kund valde till exempel rosmarin för doftens skull.

Wennerholms medgrundare på Gelexcell Competence är Elisabeth Sthengel, före detta labbchef på Nolabs, och Anette Israelsson som varit projektledare på BoneSupport. 2019 fick Skin in the game IP – som startades av Orbital System-topparna Mårten Öbrink, Mehrdad Mahdjoubi och John Karlström – fem procent av bolaget i utbyte mot bland annat investeringar i immateriella rättigheter. Gelexcell Competens har nu skickat in två europeiska patentansökningar.

– Det är en oerhört intressant produkt där vi kan lägga in nästan vad som helst i plåstren beroende på vad kunderna vill ha. Efter eländet med pandemin behöver vi eventuellt en kapitalisering för att kunna accelerera försäljningen, säger Johan Wennerholm.

Emiliano Strauss

Johan Wennerholms andra uppstartsbolag, Gelexcell Competence, har tidvis haft en svår väg. Först kunde de inte hitta en passande förpackning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng […]