torsdag 25 april 2024

inloggad som

Plåster ska upptäcka hudcancer

|  
|  

Skindicator får in nytt kapital och nya delägare för att fortsätta utvecklingen av ett plåster som kan upptäcka hudcancer. Idén med plåstret är att det ska kunna användas i stället för vävnadsprov och på samma gång avlasta vården.

– Tanken är att det ska vara ett enkelt plåster som man sätter det på huden på området för misstänkt cancer, för att sedan kunna läsa av plåstret och göra en bedömning. Melanom, hudcancer, är den snabbast växande cancerformen och den här produkten kommer avlasta vården enormt om den kommer ut på marknaden, säger Lennart Olsson, grundare för Skindicator.

Det är framförallt personer som är relaterade till patentbranschen som investerat totalt 125.000 kronor, säger han utan att vilja avslöja vilka det rör sig om.

– Vi har fokuserat på att få en bra spridning med kompetensbredd men vi vill inte gå in på detaljer om vem som investerat. Pengarna kommer gå till utveckling av plåstret och till att få en blandad kompetens för ändamålet.

I nästa steg väntar kliniska tester.

– Vi har fått klartecken om att göra kliniska prövningar, men vi sitter fast på grund av omständigheterna med corona. Förhoppningsvis kan de kliniska testerna vara klara inom ett halvår.

Julia Eriksson

Skindicator får in nytt kapital och nya delägare för att fortsätta utvecklingen av ett plåster som kan upptäcka hudcancer. Idén […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.