måndag 29 april 2024

inloggad som

Konkurrenter får PR-avtal för Region Skåne

|  ,

Konkurrenterna Progress PR och Aspekta slår sig ihop för att hjälpa Region Skåne med att eliminera gränshinder under regionens kommande år som ordförande för Greater Copenhagen. Tillsammans har de båda byråerna vunnit ett anbudsförfarande inom de existerande ramavtalen.

– Tidigare ordförande har tagit fram en ny charter, men Region Skåne siktar på att leverera handling. Vi har i år ett 20-årsjubileum för bron som sammanfaller med stängda broar, gränskontroller och inreseförbud. Det svider i hjärtat för en gammal Öresundsopinionsbildare som mig, säger Progress PR Öresunds vd Daniel Persson.

Den första delen av uppdraget är att ta fram en rapport om vilka gränshinder Region Skåne bör prioritera utifrån hur lätt de kan åtgärdas och hur stor samhällsekonomisk effekt det har att få bort dem. Därefter följer en plan för aktiviteter under hela 2021, Region Skånes ordförandeår.

– Aspekta är ganska ensamma om att ha verksamhet på båda sidor av sundet så det är ett jätteroligt uppdrag för oss som brunnit för Öresund i 20 år. Det första Öresundsrelaterade jag själv gjorde var att skriva en bok om brons tillkomst inför invigningen 2000 i samarbete med Handelskammaren, säger Aspektas delägare och förre vd Thomas Pålsson.

Det är inte första gången de arbetar tillsammans med Öresundsfrågor. När Daniel Persson var ansvarig för public affairs på Öresundskommittén anlitade han Aspekta och Thomas Pålsson för att skapa Öresundshuset i Almedalen. Nu får de sällskap av ett känt namn som gör sin debut som konsult och senior rådgivare för Progress PR: Marie Granlund som var riksdagsledamot för Socialdemokraterna i 24 år men lämnade inför valet 2018. Från Aspektas sida medverkar även Åsa Väärälä, med lång erfarenhet av regionala utvecklingsfrågor.

– Det här är så nära ett dream team man kan komma. Visst finns det andra lägen där vi möts som konkurrenter, men det krävs lite muskler och resurser för att ta sig an stora kunder när lagen om offentlig upphandling styr, säger Thomas Pålsson.

Niclas Lindstrand

Konkurrenterna Progress PR och Aspekta slår sig ihop för att hjälpa Region Skåne med att eliminera gränshinder under regionens kommande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.