fredag 29 mars 2024

inloggad som

Kerstin Jakobsson lämnar Medicon Village

Kerstin Jakobsson lämnar i maj Medicon Village efter elva år som chef i organisationen, senast vd för Medicon Village Innovation. Vem hennes ersättare blir är ännu oklart.

– Jag är entreprenör i grunden, tycker om nya utmaningar och vill väldigt gärna gå tillbaka till det som jag jobbat med tidigare: jobba i innovationsbolag. På Medicon Village har jag fått vara med om att initialt ta fram hela konceptet och implementera det, vi har i dag alla innovatörerna på plats, vi har växt och byggt en ny huvudbyggnad, The Spark. Så vi har nått de mål vi satte upp för elva år sedan.

Är det något du tycker ni har gjort särskilt bra?

– Att vi har skapat en community med forskning, innovation och företag där alla kan mötas och dela kunskap och erfarenheter. Vi har 170 bolag, vårdgivare, administration från Region Skåne och även universitetsforskare här. Något annat jag är väldigt glad för är att vi skapar överskott som via vår ägarstiftelse går tillbaka som finansiering till forskningen vid Lund och Malmö universitet. I år blir det tolv miljoner kronor och totalt över åren har vi kunnat bidra med över 40 miljoner. Och naturligtvis att vi har kunnat förvalta det vi fick ta över från AstraZeneca så att de små bolagen får det stora bolagets fördelar, de har kunnat dela på instrument och andra resurser.

Och vad ska du göra sedan?

– Jag har fått ett jättespännande erbjudande om att leda ett uppstartsbolag inom onkologi och medicinteknik, men jag kan inte säga vilket det är ännu. Förutom detta är planen att engagera mig ytterligare i styrelsearbete.

Elisabet Ottosson

Kerstin Jakobsson lämnar i maj Medicon Village efter elva år som chef i organisationen, senast vd för Medicon Village Innovation. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]