fredag 17 maj 2024

inloggad som

Nordic Issuing står på egna ben

Spotlight Group, som bland annat driver Spotlight Stock Market och Sedermera Fondkommission, knoppar av affärsområdet Nordic Issuing till ett eget bolag. Nordic Issuing har dessutom blivit medlem i den danska värdepapperscentralen VP Securities. Därmed kan bolaget fungera som emissionsinstitut i Danmark.

– Nu kan vi agera helt självständigt på den danska marknaden för alla noterade bolag. Det blir en mycket enklare och smidigare process för oss att hjälpa bolag på danska Spotlight, men även på First North, säger Ida Nordehammar, affärsområdesansvarig för Nordic Issuing, till Rapidus.

När Nordic Issuing blir sitt eget bolag, med egna tillstånd från Finansinspektionen, så blir Christopher Åkerblom vd för företaget. Han har varit i koncernen sedan 2014, bland annat i ledningen för Spotlight och Sedermera. Under nästa år flyttar också Nordic Issuing in i egna lokaler.

– Nordic Issuing kommer fortfarande att vara emissionsinstitut i samband med alla Sedermeras transaktioner, men fokuserar på självständighet och oberoende för att även kunna samarbeta med andra rådgivare än Sedermera och för att bygga en egen kundbas med externa kunder som inte kommer från Sedermera, säger Ida Nordehammar.

Markus Neuding, vice koncernchef för Spotlight Group, säger att avknoppningen är en del av en renodling och acceleration av verksamheten. Samtidigt undersöks möjligheten att bilda eller köpa nya bolag.

– Förutom Nordic Issuing kommer vi även att starta verksamhet inom aktiemarknadskommunikation och investerarrelationer. Denna verksamhet har sedan tidigare bedrivits inom Sedermera Fondkommission, men kommer framöver att bli en egen renodlad verksamhet. Under 2021 kommer vi också att undersöka möjligheterna att bland annat starta fond- och analysbolag, säger han.

Niclas Lindstrand

Spotlight Group, som bland annat driver Spotlight Stock Market och Sedermera Fondkommission, knoppar av affärsområdet Nordic Issuing till ett eget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad