onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Lunds Ekonomihögskola bland de bästa i Europa

|  
|  

När Financial Times i dag presenterar sin lista över de 100 bästa handelshögskolorna i Europa tar Ekonomihögskolan vid Lunds universitet för första gången en plats.

– Vi utbildar både nationella och internationella studenter, men det stora flertalet har gått ut i internationella jobb. Då är man konkurrenskraftig jämfört med andra skolor, säger Kristina Eneroth, prorektor på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet till Rapidus.

För 17:e året i rad publiceras ”European Business Schools Ranking” över de 100 bästa handelshögskolorna i Europa. Betyget baseras på rankingen av magisterutbildningen i International Strategic Management. Tidigare studenter har uppgett sin inkomst, karriär och hur de värderar utbildningen tre år efter sin examen. Skolan kvalar därför in på listan till stor del baserat på den magisterutbildningen.

– För att hamna på listan måste man ha en utbildning som ger de kunskaper och färdigheter som efterfrågas i dag. Där är vi duktiga att utbilda i kritiskt tänkande och analys men även hållbarhetsfrågor som efterfrågas allt mer. Vi har ett stort antal företag i vårt nätverk där vi ser att det nästan är ett krav att man kan hållbarhet i dag, säger Kristina Eneroth.

Ekonomihögskolan hamnar på plats 75 på listan. I topp hamnar HEC Paris följt av London Business School, på 21:a plats kommer Handelshögskolan i Stockholm.

– I Sverige är det bara vi och Handelshögskolan på listan, det är också ett styrkebesked när man konkurrerar i hela Europa.

Mette Carlbom

När Financial Times i dag presenterar sin lista över de 100 bästa handelshögskolorna i Europa tar Ekonomihögskolan vid Lunds universitet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.