onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Lunds Ekonomihögskola bland de bästa i Europa

|  
|  

När Financial Times i dag presenterar sin lista över de 100 bästa handelshögskolorna i Europa tar Ekonomihögskolan vid Lunds universitet för första gången en plats.

– Vi utbildar både nationella och internationella studenter, men det stora flertalet har gått ut i internationella jobb. Då är man konkurrenskraftig jämfört med andra skolor, säger Kristina Eneroth, prorektor på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet till Rapidus.

För 17:e året i rad publiceras ”European Business Schools Ranking” över de 100 bästa handelshögskolorna i Europa. Betyget baseras på rankingen av magisterutbildningen i International Strategic Management. Tidigare studenter har uppgett sin inkomst, karriär och hur de värderar utbildningen tre år efter sin examen. Skolan kvalar därför in på listan till stor del baserat på den magisterutbildningen.

– För att hamna på listan måste man ha en utbildning som ger de kunskaper och färdigheter som efterfrågas i dag. Där är vi duktiga att utbilda i kritiskt tänkande och analys men även hållbarhetsfrågor som efterfrågas allt mer. Vi har ett stort antal företag i vårt nätverk där vi ser att det nästan är ett krav att man kan hållbarhet i dag, säger Kristina Eneroth.

Ekonomihögskolan hamnar på plats 75 på listan. I topp hamnar HEC Paris följt av London Business School, på 21:a plats kommer Handelshögskolan i Stockholm.

– I Sverige är det bara vi och Handelshögskolan på listan, det är också ett styrkebesked när man konkurrerar i hela Europa.

Mette Carlbom

När Financial Times i dag presenterar sin lista över de 100 bästa handelshögskolorna i Europa tar Ekonomihögskolan vid Lunds universitet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.