fredag 1 mars 2024

inloggad som

Extra: 20 miljoner och ny ordförande till Pinmeto

|  
|  

Årets Rapidusföretag 2019 Pinmeto tar in 20 miljoner kronor i en övertecknad kapitalrunda. Den är företagets största någonsin och innefattar samtliga nuvarande ägare. Samtidigt kommer även Daniel Soussan från Cloud Capital in som ny styrelseordförande.

Han tar över efter Henrik Schmidt som i stället tar vd-posten från medgrundaren Daniel Melkersson, som i sin tur får en operativ roll med fokus på affärsutveckling och innovation. Det Malmöbaserade teknikbolaget utvecklar en onlinetjänst som hjälper företag att göra sig tillgängliga på sociala medier, sökmotorer och karttjänster. Nu hanterar de 40.000 lokala etableringar och snart 300 kunder. Det nya kapitalet ska gå till både försäljningsdelen och produktutveckling.

– Vi har lyckats få många nya kunder trots läget i världen. Alla gemensamma ägare och vi i bolaget tycker att vi har klarat oss bra genom pandemin och har alla förutsättningar för nästa år. Det är ett bra läge att satsa på det här nu, säger Daniel Melkersson.

Den nya styrelseordföranden Daniel Soussan har bland annat tidigare suttit i styrelsen för e-handelstjänsten Scrive.

Pinmeto har fått vind i seglen då företag i större utsträckning fokuserar på sin lokala verksamhet och lägger mer vikt på att hålla informationen korrekt uppdaterad när det kommer till saker som öppettider och restriktioner.

– Vi har sett en hög användning av våra lite större kunder som till exempel Ica. Nu har de upptäckt hur viktigt det är att ha kommunikation med kunder på lokalt plan, säger Daniel Melkersson.

Från början skulle nyemissionen även öppna upp för nya investerare, men innan det hann ske hade alla befintliga investerat så mycket att den blev övertecknad. Rundan leds av Cloud Capital och Spintop Ventures, och ansluts av befintliga investerare som H&M och Lars Wingefors.

– Det roligaste med den här grejen är att det var befintliga ägare och att det var samtliga ägare. Alla som var med oss från början är fortfarande med, säger Daniel Melkersson.

Mette Carlbom

Årets Rapidusföretag 2019 Pinmeto tar in 20 miljoner kronor i en övertecknad kapitalrunda. Den är företagets största någonsin och innefattar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.