måndag 4 december 2023

inloggad som

Infonomy fyller kassan inför lansering

|  
|  

Infonomy närmar sig lansering av sin kroppssensor för äldrevården, Snubblometern, som sedan en månad är CE-märkt. Lundabolaget tar nu in tre miljoner kronor och står nu på tröskeln till en kommersialisering.

– Det är full fart med att kommersialisera vår produkt. Vi har kommit en bra bit på väg nu, säger Jonas Källmén, styrelseordförande och medgrundare till Infonomy.

Snubblometern ska kunna förebygga fallskador genom att mäta balans och risk för fall i realtid. I samband med den pågående pandemin har tekniken även använts i ett projekt med covid-19 patienter.

– Vi har vunnit ett antal ramavtalsupphandlingar och det händer mycket nytt spännande. I samband med det har vi tagit in pengar, säger han.

Sammanlagt handlar det om tre miljoner kronor som tagits in från både nuvarande ägare och genom lån från Almi Invest. Det för att stödja den väntande kommersialiseringen som enligt Jonas Källmén ska ske inom kort.

– Då handlar det om den svenska marknaden, men vi har också produkter på den europeiska marknaden i form av våra algoritmer i andra företags produkter, säger han.

Mette Carlbom

Infonomy närmar sig lansering av sin kroppssensor för äldrevården, Snubblometern, som sedan en månad är CE-märkt. Lundabolaget tar nu in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad