söndag 28 april 2024

inloggad som

Holger Crafoords dotter lämnar stiftelsen…

|  
|  

Efter 38 år lämnar Margareta Nilsson, dotter till Holger Crafoord, styrelsen för Crafoordska stiftelsen vid årsskiftet. Så gör även maken Lennart Nilsson, som var stiftelsens vd fram till 2018, och Lynn Åkesson, professor i etnologi.

– Detta generationsskifte är en stor sak för stiftelsen. Som dotter till donatorn och med 24 år som ordförande har Margareta spelat en fantastiskt stor och viktig roll i att utveckla stiftelsen i min morfars anda, säger Ebba Fischer, styrelseordförande och dotter till Margareta Nilsson.

In träder i stället Anna Manhusen, även hon dotter till Margareta Nilsson, med bakgrund i Human Rights Watch och Min Stora Dag. Så gör även Claes-Göran Geijer, som haft ledningspositioner i Swedbank, Swedish Match och Carnegie, samt Marianne Gullberg, professor i psykolingvistik.

– När min syster nu kommer in hoppas vi kunna fortsätta i samma anda, med sin bakgrund från välgörenhetsorganisationer har hon mycket att tillföra. Samtidigt blir Claes-Göran Nilsson ordförande för det ekonomiska rådet och det ska bli spännande att jobba med honom, säger Ebba Fischer till Rapidus.

I år fyller Crafoordska stiftelsen 40 år, men det firandet har fått ställas in på grund av coronapandemin.

Niclas Lindstrand

Efter 38 år lämnar Margareta Nilsson, dotter till Holger Crafoord, styrelsen för Crafoordska stiftelsen vid årsskiftet. Så gör även maken […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.