lördag 20 april 2024

inloggad som

BrainLit flyttar och lanserar ny produkt

|  
|  

Lundabolaget Brainlit lanserar i morgon sin senaste produkt. De har dessutom växt ur sina lokaler och fördubblar därför ytan i en kommande flytt.

BrainLit utvecklar biocentriskt ljus, som kan anpassas efter dygnsrytmen och människors speciella behov. De lämnar nu The Spark i Lund och flyttar in i Castellums lokaler på Ideon i samma stad. De nya lokalerna är med sina 1.300 kvadratmeter nästan dubbelt så stora än de tidigare. I morgon, tisdag, väntar dessutom en lansering av deras nästa produkt som ett annat Lundabolag, Nasdaq-noterade Note, tillverkar.

– Vi har mängder av planer på gång och det här är första steget i en produktserie som bolaget har, säger Peter Josefsson, kommunikationsansvarig på BrainLit, om lanseringen på tisdag.

Bolaget har 25 anställda, inklusive dotterbolaget i Finland, och anställer enligt Peter Josefsson kontinuerligt.

– Vi sätter inte en siffra på hur mycket vi ska växa, men är förberedda på en expansion och sen får man se vad som sker, säger han.

Mette Carlbom

Lundabolaget Brainlit lanserar i morgon sin senaste produkt. De har dessutom växt ur sina lokaler och fördubblar därför ytan i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.