lördag 27 april 2024

inloggad som

OIM dubblade personalen under coronaåret

|  
|  

Coronapandemin till trots har produktutvecklingsbolaget OIM Sweden i Malmö fördubblat personalstyrkan under 2020. Från 19 vid årsskiftet till 38 i dag – och 40 när året är över, enligt vd Peter Arndt.

– Konsultbranschen tar alltid stryk först vid konstigheter som corona, men vi hade nog krattat manegen bra och riggat bolaget för expansion innan det hände. Det blev ett hack i kurvan, men den planade ut snabbt och efter semestern har det varit fullt upp, säger Peter Arndt till Rapidus.

I början av 2020 anställde OIM en försäljningschef och fick certifiering för att även arbeta med medicinteknik. Företagets verksamhet står nu på tre ben: att hjälpa företag att ta fram tekniska produkter, att anpassa produkten affärsmässigt mot marknaden och att hjälpa till att söka kapital, särskild i de olika stödsystemen för innovationer som finns i Sverige och i Europa.

– Det finns mycket kapital att söka och få som vet om det. Generellt är svenska företag bland de sämsta på att söka pengar. Vi är för mycket tekniker, rädda för att sticka ut och skryta om våra produkter, säger Peter Arndt.

För två år sedan växte OIM ur lokalerna och flyttade till Segevång. Nu har företaget flyttat igen, till dubbelt så stora lokaler i samma område.

– Nu har vi 800 kvadratmeter och option på dubbelt så mycket. Vi har en egen produktionskapacitet för att göra nollserier och småskalig produktion direkt här i lokalerna. Kunden ska kunna komma hit och få allting gjort på plats, säger Peter Arndt.

Niclas Lindstrand

Coronapandemin till trots har produktutvecklingsbolaget OIM Sweden i Malmö fördubblat personalstyrkan under 2020. Från 19 vid årsskiftet till 38 i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.