måndag 29 april 2024

inloggad som

Watersprints nya vd ska accelerera

|  
|  

André Carlsson tillträder som ny vd för Watersprint, som har utvecklat en vattendesinficeringsteknik baserad på UVC-LED. Han uppger att bolaget snabbt bör komma igång med nästa satsning för att positionera sig nu när branschen ser ut att få ett uppsving.

– Detta är ett spännande företag med stor potential att utveckla. Vi ska komma ut med vår senaste produkt Purify Mini på marknaden, hittills har ett mindre antal sålts, och lägga en plan för nästa satsning. Den måste ske ganska omgående och väljas noga för att positionera oss bra i den snabba utvecklingen av UVC-tekniken, säger André Carlsson.

Watersprint har en patenterad teknik som använder LED-genererat UVC-ljus för att oskadliggöra bakterier och virus i vatten. UVC-LED-tekniken, kan bland annat även användas till att desinficera ytor.

Utvecklingen av vanliga LED-lampor har redan gått snabbt mot mycket effektivare och billigare lampor. André Carlsson säger att man ser samma trend för UVC-LED-lampor som nu står inför ett genombrott som påskyndas av coronasituationen.

– Nu när stora företag som Samsung annonserat att de ska använda UVC-LED-tekniken drivs utvecklingen på mot ännu bättre och billigare lampor. I och med detta, när tekniken blir allt mer känd blir det lättare för oss att nå ut, säger André Carlsson.

Watersprint tog in nära åtta miljoner kronor i våras till driften och det har inte tagits beslut om någon ny finansiering. André Carlsson har tidigare arbetat med affärsutveckling hos Equinor, före detta Statoil, och hos Malmberg Water i Åhus. Han efterträder Pete Andersen som i november tar över vd-posten för fastighetsbolaget Hyllie Park i Malmö. Watersprint bildades 2013 och finns på Medicon Village i Lund.

Elisabet Ottosson

André Carlsson tillträder som ny vd för Watersprint, som har utvecklat en vattendesinficeringsteknik baserad på UVC-LED. Han uppger att bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.