onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Tre frågor till Pia Kinhult…

|  
|  

… som nyss utsetts till Smile Incubators nya styrelseordförande. Hon efterträder Per Persson som fortsätter i styrelsen som ordinarie ledamot. Hon arbetar i dag även på ESS och har tidigare bland annat varit ordförande för Krinova Incubator och regionstyrelsens ordförande i Region Skåne.

Du har lång erfarenhet inom både politik och näringsliv, vad tar du med sig av din tidigare erfarenhet i din roll hos Smile?

– Förhoppningsvis tar jag med min erfarenhet från Region Skåne om hur sjukvården och den kliniska delen fungerar. Både ESS och Smile är två oerhört viktiga forskningsinfrastrukturer i regionen och även om ESS inte har öppnat ännu så vi kommer att se många avyttringar, kommersialiseringar och nya bolag framöver. Smile har väldigt många duktiga spelare och är en spännande plattform i en spännande miljö. Vi har kopplingen till våra universitet, samarbeten på den danska sidan med bland annat Medicon Valley Alliance. Vi måste hitta bra samarbetsformer på både sidor. Vissa saker är vi bättre på i Sverige och vissa saker är de bättre på i Danmark.

Vad ser du mest fram emot?

– Smile är en av Skånes huvudaktörer och en av Sveriges få vårdinkubatorer. Upptagningsområdet är stort med en lokal bas med nationella och internationella dimensioner. Det är oerhört spännande att vara med.

Vad kommer det din roll att innebära för kopplingen mellan Smile och ESS?

– Det får vi se. Det är indirekt koppling i en miljö där Smile befinner sig på rätt ställe. Vi måste måste börja rigga redan nu.

Sara Nkwe Assarsson

… som nyss utsetts till Smile Incubators nya styrelseordförande. Hon efterträder Per Persson som fortsätter i styrelsen som ordinarie ledamot. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.