måndag 29 april 2024

inloggad som

Skånsk näringslivsprofil tar över Nordregio

|  
|  

Rolf Elmér, som för två år sedan slutade som regionchef för Svenskt Näringsliv i Skåne, har utsetts till ny direktör för det nordiska forskningsinstitutet Nordregio, baserat i Stockholm.

– De ville ha någon med egen erfarenhet från forskning och som jobbat länge i det privata näringslivet eftersom de insett att näringslivet är nyckeln till grön omställning. Och dessutom någon som är van vid att prata med politiker och driva näringslivsfrågor. De tre delarna lät fantastiskt spännande och tydligen tycker de att jag passar, säger Rolf Elmér tlll Rapidus.

I augusti 2019 antogs en gemensam vision för de nordiska länderna att bli den mest gröna och socialt hållbara regionen i världen. Rolf Elmérs första uppgift som direktör för Nordregio blir att kartlägga var institutet befinner sig i förhållande till det uppdraget.

– Vi har ett gott utgångsläge, men det är en utmaning att hitta sätt att mäta om det går åt rätt håll. De nordiska och globala målen för 2030 ska implementeras utan att vi förlorar konkurrenskraft, så vi inte drivs bakåt samtidigt, säger han.

2018 slutade Rolf Elmér på Svenskt Näringsliv efter att ha varit regionchef i Skåne i åtta år. Sedan dess har han varit konsult och har fler styrelseuppdrag i skånska bolag, bland att som ordförande för Epiluvac i Lund och digitalbyrån 24HR i Malmö.

– Tills vidare har jag kvar styrelseuppdragen om det inte uppstår några jävssituationer, säger han.

Niclas Lindstrand

Rolf Elmér, som för två år sedan slutade som regionchef för Svenskt Näringsliv i Skåne, har utsetts till ny direktör […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.