onsdag 6 december 2023

inloggad som

Tre frågor till Hanna Sjöström

|  
|  

Hanna Sjöström är vd på GPX Medical som för tio dagar sedan noterades på Nasdaq First North. Bolaget har fått in 22,5 miljoner kronor till utveckling av sin teknik som ska kunna övervaka för tidigt födda barns lungor.

Efter en vecka på börsen, hur känns det att vara ett börsbolag?

– Det känns fantastiskt att vi nu har 2.000 aktieägare att göra den här resan med. Nu har vi också fått det kapital vi behöver för att fortsätta vårt arbete. Syftet med noteringen var att få in många nya aktieägare och det har vi lyckats med. Vi har även fått in flertalet viktiga ankarinvesterare och såväl jag som flera av nyckelpersonerna i och runt bolaget har investerat ytterligare.

Nu är ni ett helt fristående bolag, vad betyder det för er?

– Gasporox har nu delat ut sina aktier i GPX Medical till sina aktieägare och vi står på helt egna ben med en fristående organisation. Vi har nu möjlighet att realisera bolagets fulla potential på den medicintekniska marknaden. Vi har fortfarande tät kontakt med Gasporox genom att vi kommer från samma forskningsbakgrund. Då många av oss är forskningskollegor och vänner så finns starka band, även om de inte är rent formella längre.

Vad är nästa steg?

– Vi fortsätter vår process med att CE- och FDA-godkänna våra medicintekniska instrument. Planen är att ha den första version av vårt medicintekniska instrument NEOLA redo för marknaden 2023.

Mette Carlbom

Hanna Sjöström är vd på GPX Medical som för tio dagar sedan noterades på Nasdaq First North. Bolaget har fått […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad