torsdag 29 februari 2024

inloggad som

PayPal-grundare till Malmö Näringslivsdag

USA:s ambassadör till Sverige, Ken Howery, är klar som talare på Malmö Näringslivsdag. Före uppdraget som diplomat var han en av grundarna till betaltjänsten PayPal tillsammans med Elon Musk och Peter Thiel. Hans riskkapitalbolag Founders Fund har bland annat investerat i Ainbnb och Spotify.

– Ken Howery har ju en minst sagt imponerande bakgrund inom tech, entreprenörskap och venture capital, områden som i dag är fundament i Malmös näringsliv. Jag ser fram emot att få höra ambassadörens tankar, både som entreprenör och som USA:s företrädare i Sverige, säger Malmös näringslivsdirektör Micael Nord till Rapidus.

På näringslivsdagen ska Ken Howery diskutera innovation och entreprenörskap med investeraren Hampus Jacobsson. Dagen livestreamas från Slagthuset den 20 oktober i år.

Niclas Lindstrand

USA:s ambassadör till Sverige, Ken Howery, är klar som talare på Malmö Näringslivsdag. Före uppdraget som diplomat var han en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.