söndag 5 maj 2024

inloggad som

Fyra frågor till Christian Nyhlén…

|  
|  

…som tillträder som ny vd för Krinova efter nyår. Han tar över efter Charlotte Lorentz Hjort, som lämnar efter nio år som vd.

Vad gör du i dag?

– Jag är partner i Mercuri Urval, ett konsultbolag som sysslar med rådgivning åt företagsledare och styrelser. Där har jag ett chefsansvar för södra och västra Sverige.

Varför blev just du utsedd till Krinovas vd, tror du?

– Jag har jobbat länge i skärningspunkten mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor – precis det som jag uppfattar är kärnan i uppdraget för Krinova. Nu sker mycket mer i denna skärningspunkt än för 10-15 år sedan. Exempelvis så har hälso- och sjukvården i dag life science-bolag som leverantörer och privata bolag har samhällsuppdrag. Jag har förståelse för båda sidor.

Har du någon erfarenhet av livsmedelsinnovationer, som är Krinovas profilområde?

– Nej, det är inte min kärnkompetens, men jag kommer att ha många kollegor på Krinova med fina kompetenser inom området. Ledarskap och människors potential, som jag arbetat med i 20 år, är förmodligen också en viktig faktor. Mycket av kraften bakom innovationer ligger där. Jag tror också mycket på vikten av att leda innovation och att skapa miljöer där innovation kan frodas.

Kan du ge exempel på något innovationsbolag inom livsmedel?

– Vi har Gårdsfisk, som producerar fisk på land med minimal miljöpåverkan, som Krinova samarbetar med. En sådan innovation är verkligen mitt i prick för Krinova, som kan vara partner i en tillväxtresa.

Elisabet Ottosson

…som tillträder som ny vd för Krinova efter nyår. Han tar över efter Charlotte Lorentz Hjort, som lämnar efter nio […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.