onsdag 8 maj 2024

inloggad som

GutMagnific får patent i USA…

|  
|  

ImmuneBiotech i Lund har fått godkänt patent i USA för sitt probiotiska kosttillskott GutMagnific. Nu överväger bolaget, med hjälp av Business Sweden, olika alternativ för att accelerera försäljningen på amerikanska marknaden.

– Det är enormt stort steg, USA är ju utan tvekan den största marknaden för vår typ av produkter. Dessutom är det absolut svårast att få patent i USA och det anses vara en kvalitetsmärkning. Nu kommer resten att falla på plats mycket snabbare, säger Shahram Lavasani, ImmuneBiotechs vd och grundare.

Hittills har försäljningen i Nordamerika kommit igång i mindre skala via bolagets webbshop. Men i somras blev ImmuneBiotech antaget till ett program hos Business Sweden för att ta fram en plan för marknadsföring och bred lansering i USA.

– Vi har redan fått en del beställningar från USA och de flesta har varit på rekommendation från läkare. Det är ytterligare en kvalitetsstämpel för GutMagnific, som är den första produkten i en ny klass av probiotika – ImmuneBiotics. Business Sweden har gett oss mycket stöd och lagt grunden till en strategisk plan för lansering i USA, först genom en egen webbshop och sen via återförsäljare, säger Shahram Lavasani.

Emiliano Strauss

ImmuneBiotech i Lund har fått godkänt patent i USA för sitt probiotiska kosttillskott GutMagnific. Nu överväger bolaget, med hjälp av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.