måndag 15 april 2024

inloggad som

GutMagnific får patent i USA…

|  
|  

ImmuneBiotech i Lund har fått godkänt patent i USA för sitt probiotiska kosttillskott GutMagnific. Nu överväger bolaget, med hjälp av Business Sweden, olika alternativ för att accelerera försäljningen på amerikanska marknaden.

– Det är enormt stort steg, USA är ju utan tvekan den största marknaden för vår typ av produkter. Dessutom är det absolut svårast att få patent i USA och det anses vara en kvalitetsmärkning. Nu kommer resten att falla på plats mycket snabbare, säger Shahram Lavasani, ImmuneBiotechs vd och grundare.

Hittills har försäljningen i Nordamerika kommit igång i mindre skala via bolagets webbshop. Men i somras blev ImmuneBiotech antaget till ett program hos Business Sweden för att ta fram en plan för marknadsföring och bred lansering i USA.

– Vi har redan fått en del beställningar från USA och de flesta har varit på rekommendation från läkare. Det är ytterligare en kvalitetsstämpel för GutMagnific, som är den första produkten i en ny klass av probiotika – ImmuneBiotics. Business Sweden har gett oss mycket stöd och lagt grunden till en strategisk plan för lansering i USA, först genom en egen webbshop och sen via återförsäljare, säger Shahram Lavasani.

Emiliano Strauss

ImmuneBiotech i Lund har fått godkänt patent i USA för sitt probiotiska kosttillskott GutMagnific. Nu överväger bolaget, med hjälp av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.