onsdag 6 december 2023

inloggad som

Swipp fyller kassan för första produkten

|  
|  ,

Lundabolaget Swipp har fått bryggfinansiering för att skala upp och producera sin första produkt mot epilepsikramper som planeras gå in i klinisk fas i början av nästa år. I emissionen deltog både tidigare och nya delägare, bland andra Malmöbaserade Swedencares delägare och vd Håkan Lagerberg.

Produkten är en munfilm med ämnet midazolam. En munfilm är ett tunt snabblösligt blad som är enklare att ta vid epilepsikramper än exempelvis tabletter.

– Det finns ingen kommersiell munfilm med midazolam mot epilepsikramper. På USA-marknaden finns en munfilm mot epilepsikramper, men det är för en sällsynt form av epilepsi och den innehåller en annan substans än midazolam, säger Bengt Westrin.

Bolaget planerar att ta in mer pengar i höst i storleksordningen runt tio miljoner kronor och har nyligen fått Torgny Hellström som ny styrelseordförande. Han är även styrelseordförande i noterade Precise Biometrics och Starbreeze.

Just nu fokuserar bolaget på munfilmer, men enligt Bengt Westrin kan även andra beredningsformer bli aktuella, liksom veterinärmedicinska produkter.

– Vi är ett enprojektbolag just nu, men har beslutat att bygga upp en projektportfölj av liknande projekt där förbättrade produkter av redan kända substanser ska skapas. Styrelsen har också beslutat att vi därefter ska röra oss mot en notering med sikte på 2022, säger Bengt Westrin, Swipps vd.

Elisabet Ottosson

Lundabolaget Swipp har fått bryggfinansiering för att skala upp och producera sin första produkt mot epilepsikramper som planeras gå in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad