tisdag 5 mars 2024

inloggad som

MIndpark bygger ut i Lund

|  
|  

Coronakrisen har lett till tomma kontorslokaler och uppsagda hyreskontrakt, men Mindpark väljer att gå mot strömmen. Kontorshotellet i Lund, som öppnade förra hösten, ska få en våning till i höst. Samtidigt öppnar det nya Mindpark i Malmö, i Slagthuset, efter att ha försenats av krisen.

– Vår plan har hela tiden varit att utvidga vårt coworking space i Lund, men det har förskjutits. Nu kände vi att vi måste satsa och har skrivit kontrakt för en våning till. Dessutom öppnade vi våra större lokaler i Helsingborg i april, mitt under coronatiden, berättar Karsten Deppert, grundare till Collab Concept som driver Mindpark.

Likt de flesta andra hyresvärdar drabbades Mindpark när coronapaniken slog till och några hyresgäster har tvingats säga upp sina kontrakt. Nu upplever dock Karsten Deppert att efterfrågan kommit tillbaka under sommaren – men delvis i annan form.

– Marknaden dog helt när coronan kom, men i sommar har den börjat komma tillbaka, liksom en annan typ av efterfrågan när större bolag tvingats skära ned eller inte vill skriva långa kontrakt. Konsulttänket har slagit igenom på kontorssidan, man kan betala lite mer för att få större flexibilitet, säger han.

De kraven har också lett till att Mindpark utvecklat ett nytt koncept för uthyrning. FlexOffice innebär att flera företag hyr samma yta och bestämmer i förväg vilket företag som ska vara där vilka dagar.

– Vi har bolag som apputvecklare hos oss som jobbat på distans nu och insett att de inte behöver komma till kontoret varje dag, då kan de dela med andra. Det finns såklart praktiska utmaningar som att avgöra vem som är där vilken dag i veckan, men vi är en aktör som gillar att testa nya saker, säger Karsten Deppert.

I oktober ska det utökade Mindpark öppna i Lund medan lokalerna i Slagthuset i Malmö öppnar tidigast i september.

Niclas Lindstrand

Coronakrisen har lett till tomma kontorslokaler och uppsagda hyreskontrakt, men Mindpark väljer att gå mot strömmen. Kontorshotellet i Lund, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad