onsdag 6 december 2023

inloggad som

Smile delar ut stödbidrag till startups

|  
|  

Inkubatorn Smile i Lund hjälper uppstartsbolag som påverkats av pandemin. Med stöd från Vinnova ska minst en miljoner kronor delas ut till medlemsbolag som ansöker. Dessutom erbjuder man gratis rådgivning inom ramen för initiativet Lundasupport.

Bakom Lundasupport finns även Ideon Innovation, Future by Lund, Venture Lab, Lunds Nyföretagarcentrum, Medicon Village Innovation och Lunds kommun. Där ska lokala entreprenörer erbjudas gratis företagsrådgivning.

– Vi ser stora utmaningar för våra bolag som söker finansiering nu på grund av pandemin. Därför vill vi hjälpa till så att de överlever och deras innovativa produkter samt tjänster kommer människor till nytta, säger Ebba Fåhraeus, vd på Smile, till Rapidus.

Verifieringsstödet, som medlemmar får ansöka om, har delats ut tidigare men nu kan det även användas till att finansiera egna löner året ut. Utöver det sänker Smile tillfälligt medlemsavgiften till noll de kommande tre månaderna.

Mette Carlbom

Inkubatorn Smile i Lund hjälper uppstartsbolag som påverkats av pandemin. Med stöd från Vinnova ska minst en miljoner kronor delas […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad