tisdag 18 juni 2024

inloggad som

Näringslivsprofil ny ordförande i Epiluvac

|  
|  

Lundabolaget Epiluvac, som utvecklar system för tillverkning av moderna halvledarmaterial till elektriska kretsar, har tagit in tre miljoner kronor. Samtidigt tar Rolf Elmér, Svenskt Näringslivs tidigare regionchef i Skåne, över som ordförande.

– I stort sett all framtida teknik kommer använda kiselkarbid, galliumnitrid och andra nya halvledarmaterial som både går snabbare och drar mindre el än tidigare material, säger Rolf Elmér.

Kapitaltillskottet kommer från tidigare ägare och Almi. Rolf Elmér har själv inte investerat i bolaget ännu men planerar att göra det om allt utvecklas enligt planen.

– Vi ska först ta fram en affärsplan och sedan planera för en större investeringsrunda så vi kan skala upp, säger han.

Bolaget har sedan starten legat i uppstartsfas och fokuserat på produktutveckling. Nu har de blivit klara med en ny reaktor för att producera halvledare, som har större produktionskapacitet än den första versionen som var mer inriktad på forskning.

– Vårt fokus kommer vara att sälja reaktorer till företag med egen produktionslinje, som alltså själva kan tillverka kretsar i nästa steg. Kommersiella aktörer som levererar till stora varumärken inom framför allt kraft- och fordonindustrin, säger Rolf Elmér.

Emiliano Strauss

Lundabolaget Epiluvac, som utvecklar system för tillverkning av moderna halvledarmaterial till elektriska kretsar, har tagit in tre miljoner kronor. Samtidigt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Magle på köparstråt

    Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.