söndag 5 maj 2024

inloggad som

Tre frågor till Jonas Haak…

|  
|  

… ny ordförande för Krinova Incubator & Science Park i Kristianstad, som nyligen även bytt vd. Jonas Haak är sedan sju år vd för Kristianstad Österlen Airport och har tidigare haft flera ledande befattningar inom läkemedelsbranschen. Han är även styrelseordförande för Högskolan Kristianstad Holding Invest.

Hur kommer det sig att du tog dig an detta uppdrag?

– Jag tycker att det är en fantastisk verksamhet och har till viss del lärt känna den sedan tidigare. Under de senaste åren har jag på avstånd följt utvecklingen som skett på Krinova och det går ju under epitetet Sveriges mest innovativa science park. Det är svårt att tacka nej till. Jag hoppas tillföra en del genom mina kontakter i näringslivet, närliggande kommunorganisationer samt min erfarenhet från styrelsearbete i Högskolan Kristianstad. Men kanske viktigast av allt är att jag brinner för utvecklingen i regionen och vill ta den vidare.

Hur ser innovationskraften ut i Kristianstad?

– Vi har haft en väldigt god utveckling enligt tillväxtrapporter, om man tittar på rapporten som görs av Sparbanken Skåne till exempel, fram till corona. Vi är ju ett område som består av många små och medelstora företag som spelar en viktig roll. Samt en viss industri och fokus på livsmedel. Men sedan ser jag också just en möjlighet i det sammanhanget att vi kan spela en viktig roll i återuppbyggnaden efter corona.

Vad har ni för planer under det kommande året?

– Det första jag och nya tillfälliga vd:n Nicolas Larsson ska göra är att del träffa medarbetarna och lyssna på de processer som pågår just nu. Sedan ska vi jobba igenom framtida affärsplaner under hösten. Arbetet som sker här är redan så pass bra så vi planerar inga större förändringar i det korta perspektivet. Inom en eller två veckor ska vi också utlysa tjänsten för en ny vd.

Mette Carlbom

… ny ordförande för Krinova Incubator & Science Park i Kristianstad, som nyligen även bytt vd. Jonas Haak är sedan sju år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.