fredag 3 maj 2024

inloggad som

Tre frågor till Håkan Pålsson…

… som är nytillträdd ordförande i Lund Citysamverkan, ett samarbete mellan Lunds handlare, fastighetsägare och Lunds kommun.

Varför har du blivit vald till ny ordförande?

– Tidigare har man valt en ordförande bland en av parterna i samverkan, nu ville man ha en extern. Jag får uppfattningen att kommunledningen och övriga parter vill utveckla arbetet med att skapa ett ännu mer levande city.

Hur ser Lunds stadskärna ut efter corona?

– Utan att veta exakt skulle jag säga att det här är en tuff tid där det krävs förståelse för situationens allvar från alla parter. Då måste man prata med varandra, hitta gemensamma former och stötta varandra genom krisen. En del saker har redan gjorts, som att alla kommunens parkeringar i city har blivit gratis och att kommunens avgifter för uteserveringar och liknande har tagits bort.

Vad är den största utmaningen just nu för näringslivet i Lund?

– Just nu är det att överleva den här situationen. Det är en exceptionell situation som vare sig New York City eller Lund har upplevts tidigare. Det är viktigt att se till att vi inte har ett tomt city när allt är över. Det är jag inte orolig över, men det är viktigt att vi tar oss stegvis framåt. Här räcker det inte med kommunala insatser, utan det behövs även statliga.

Mette Carlbom

… som är nytillträdd ordförande i Lund Citysamverkan, ett samarbete mellan Lunds handlare, fastighetsägare och Lunds kommun. Varför har du […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.