onsdag 24 april 2024

inloggad som

MedicPen expanderar med ny vd

|  
|  

MedicPen står inför en utökad marknadsintroduktion och nu tillträder bolagets nya vd som ska få fart på en kommersialisering. Samtidigt har åtta danska kommuner som testat medicinteknikbolagets läkemedelsdispenser skrivit på ramavtal för två år, samt möjlig förlängning med ytterligare två.

– Jag tycker att bolaget är inne i en spännande fas nu. De har fått kommersiell framgång med projektet i Danmark, något som är starkt bevis på värdet av lösningen, säger Jan Andersson som tillträder som vd för MedicPen den 14 april.

Han har en bakgrund inom försäljning, strategisk marknadsföring och har de senaste åren haft ledande positioner inom medicinteknikbolag som Arjo, Gambro och Baxter. Det är nu han som ska se till att produkten når ut på marknaden.

Bolagets uppkopplade läkemedelsdispenser MedimiSmart syftar till att öka följsamheten av medicinordinationer, vilket ska öka säkerheten, minska spill och underlätta distributionen. Den består av en kassett med mediciner och recept som matar ut korrekt medicin vid rätt tidpunkt. Utrustningen är placerad i hemmet och digitalt kopplad till apotek och sjukvård. Tidigare i år fick MedicPen patent för sin produkt i USA.

– Planen är nu att fortsätta det starka momentum vi har i Danmark, bygga en stark hemmamarknad och titta på olika geografiska expansioner, säger Jan Andersson.

Mette Carlbom

MedicPen står inför en utökad marknadsintroduktion och nu tillträder bolagets nya vd som ska få fart på en kommersialisering. Samtidigt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.