söndag 24 november 2024

inloggad som

…som skapar högtryck hos Safeture

|  
|  

Resesäkerhetsföretaget Safeture i Lund måste bemanna upp och ta in extrapersonal för att hantera kundernas behov av information om coronaviruset. Företaget utvecklar också nya verktyg bara för att bevaka hur viruset sprider sig och rapportera i relation till varje kunds individuella resmönster.

– Vi jobbar för högtryck med corona och våra kunder skriker efter mer assistans och data om vad som händer. Nu har vi ett internt projekt som följer utvecklingen för att se om det blir en pandemi eller inte. För tillfället är vi i en kritisk punkt om det går att stoppa eller om det sprids vidare, säger Safetures informationschef och medgrundare Andreas Rodman till Rapidus.

Safeture utvecklar ett riskhanteringsverktyg för företag och deras anställda som i realtid lokaliserar och informerar om farliga händelser. Nu har företaget styrt om sina analytiker till att prioritera hur coronaviruset sprider sig.

– Det händer saker varje dag i världen, men då kanske två eller tre av våra kunder påverkas. Coronaviruset påverkar alla de mer än 2.000 företag som kör tjänsten i dag, säger Andreas Rodman.

Någon ström av nya kunder på grund av coronaviruset har däremot Safeture inte upplevt än, enligt Andreas Rodman. Men han räknar med att viruset kommer få fler att börja titta på sina anställdas säkerhet vid resor.

– Den här typen av händelser är en väckarklocka för bolagen, och det är förvånande att så många fortfarande ger personalens säkerhet så låg prioritet. Efter stora händelser kan vi se att kunder kommer till oss när kaoset har lagt sig och de insett att de inte hade verktyg för att hantera situationen.

Niclas Lindstrand

Resesäkerhetsföretaget Safeture i Lund måste bemanna upp och ta in extrapersonal för att hantera kundernas behov av information om coronaviruset. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Gridly byter vd – hon ska leda globala expansionen

    Helsingborgsföretaget Gridly ändrar i ledningen och tar för första gången in en vd utifrån. När bolaget tar sikte mot nya branscher är det Anna Albinsson som ska visa vägen.

  • Kändisbolaget får ny chans

    Malmöbolaget Freedrum Studios ser ut att överleva igen. Detta sedan konkursförvaltaren sålt tillgångarna i bolaget till nygamla ägare.

  • Ung entreprenör skapar sökmotor för vetenskapliga artiklar

    Hector Fioretos med det nystartade AI-bolaget Wayless vill hjälpa biomedicinska forskare att navigera i havet av vetenskapliga artiklar.

  • Global säkerhet i Lejonkulan

    Podd: Safeture är namnet på Lundaföretaget som monitorerar säkerhetsrisker över hela världen. Kunderna är företag och myndigheter vars anställda rör […]

  • Vultus säljer till norrmän

    Jordbruksteknikbolaget Vultus i Lund ger upp och säljer hela sitt inkråm till ett norskt bolag. – Vi prickade värsta börsperioden på 20 år, säger vd Per Karlsson.

  • Tech-profil ska leda forskningsbolag till marknaden

    Ideonbolaget Pluvioflows algoritm ska göra samhällen mer redo att hantera översvämningar. Nu vänder sig bolaget till marknaden med en ny vd och en känd tech-profil som ordförande.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.