torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Medeonbolag får sina första ordrar

|  
|  

Medeonbolaget Medarca har fått de första beställningarna av sina digitala medicinskåp, vilka i viss mån kan liknas vid bankomater. Det är det stora privata vårdbolaget Förenade Care som beställt skåpen till två skånska äldreboende.

Förenade Care, ett vårdbolag med över 3.000 anställda i Sverige och säte i Malmö, har beställt 20 medicinskåp som nu är installerade på deras äldreboende Sege i Malmö, samt ytterligare åtta skåp till ett äldreboende i Staffanstorp.

Medarcas programmeringsbara läkemedelsskåp har ett antal låsta fack som öppnas med personliga kort och är tänkta att sitta på väggen inne hos varje patient. På en läsplatta vid varje skåp och en större skärm hos vårdarna visas information om medicineringsstatus. Personalens hantering loggas.

Med skåpen blir både medicineringen och hanteringen av narkotikaklassade substanser säkrare, enligt Lars Malmgren, vd och medgrundare till bolaget, som drog i gång 2018.

– Vi har flera skåpstorlekar och marknadens bästa kombination av mjukvara och hårdvara, så därför tror jag att vi redan i år också tar de första internationella kontakterna, säger han.

I höstas tog Medarca in tre miljoner kronor. För att öka marknadsföringen planerar bolaget att ta in ytterligare tolv miljoner kronor och utöka antalet anställda från dagens två personer, enligt Lars Malmgren.

Elisabet Ottosson

Medeonbolaget Medarca har fått de första beställningarna av sina digitala medicinskåp, vilka i viss mån kan liknas vid bankomater. Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad